Du är här:

Näringsliv och arbete

Vill du stanna i Örnsköldsvik efter dina studier har du stora möjligheter till anställning eller att driva eget. Staden växer, företagsandan är stark och arbetsmarknaden är bättre än någonsin inom flera branscher.

Näringsliv och arbete
Med cirka 2 500 företag är Örnsköldsvik en mycket företagstät kommun. Företagen verkar inom en stor mängd branscher, många med inriktning på internationella marknader. Botniabanan, som är en höghastighetsjärnväg längs norrlandskusten från Kramfors till Umeå, gör det enkelt att bo på en plats och jobba på en annan. Det ger ett stort utbud av arbete, bostäder och fritidsaktiviteter.

Värdefulla kontakter
Örnsköldsvik samarbetar sedan länge med det lokala och regionala näringslivet.  Företagen är delaktiga i arbetet med att ta fram nya utbildningar och deltar också som gästföreläsare i undervisningen. Det ger unika och efterfrågade utbildningar som ger studenterna en bra start efter examen. I många utbildningar ingår också praktik som ger värdefulla kontakter när det blir dags att söka jobb, praktik eller sommarjobb.

Vi har haft stor nytta av de studenterna som deltagit i arbetet genom LIA, lärande i arbete. Vi har fått lära känna varandra och har även rekryterat många från de utbildningar som vi samarbetat med. 
Mikael Hägglund, Operativ inköpschef på Cargotec Sweden​

Sidan uppdaterades

2019-01-25

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Martina Hallberg
Utvecklingsstrateg
Tel 0660-886 47
e-post

facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster