Du är här:

Evenemang

Bild tagen från scenen över ett glatt publikhav en sommarkväll i Lungviksparken.

Foto: Håkan Nordström

Det blir roligare i Örnsköldsvik

Det finns ett stort engagemang i Örnsköldsvik bland föreningar och arrangörer vilket återspeglar sig i det fantastiska evenemangsåret vi har framför oss 2018. Örnsköldsvik har en god tradition av att locka hit och genomföra evenemang, stora som små. Bakom flera av evenemangen ligger lång tids planering och samarbete mellan Örnsköldsviks kommun, evenemangsarangörer, civilsamhället, föreningar och näringslivet.

Det är utifrån kommunens evenemangsstrategiPDF och med hjälp av ett speciellt prognosverktyg kommunen planerar för vilka större evenemang som kan vara intressenta att få till Örnsköldsvik. Utgångspunkten är att evenemanget ska skapa tillväxt, genom att generera ett mervärde för Örnsköldsviks näringsliv i form av exempelvis shopping, gästnätter och restaurangbesök. De större evenemangen ska dessutom rikta sig till både invånare och besökare.

Evenemangstips kan du hitta på Höga Kustens webbplats länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster- vår gemensamma plattform för turismen.

Evenemangsguide - för dig som vill arrangera ett evenemang.

Dela dina bilder från kultur- och nöjeslivet i Örnsköldsvik

Häng på och sprid bilden av Örnsköldsvik som evenemangsstad till både besökare och invånare, genom att tagga dina evenemangsbilder i sociala medier med #roligareiornskoldsvik. Tillsammans ger vi bilden av Örnsköldsvik!

Biljettförsäljning

Biljetter till konserter, föreställningar och idrottsevenemang med mera, går att köpa på hogakusten.comlänk till annan webbplats, samt via evenemangsarrangörernas egna webbplatsen.

Det går även att köpa biljetter på Östmans Musik, Ica Kvantum och Pressbyrån som säljer biljetter via Tickster.

Se karta - Östmans musiklänk till annan webbplats

Se karta - Ica Kvantumlänk till annan webbplats

Se karta - Pressbyrånlänk till annan webbplats

Sidan uppdaterades

2019-03-13

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Höga Kusten Turistservice
Besöksnäring- och turismfrågor
0660 - 26 50 00
Skicka e-post
Hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lars Söderlind
Näringslivsutveckling/event
0660 - 785 90
Skicka e-post