Strateger med omvärldskoll nominerade till Årets team

Omvärldsanalytikerna , gruppbild från Varvsberget

Frida Knutsson, utvecklingsledare tillväxtavdelningen. Johan Eklund, utvecklingsstrateg och statistiker tillväxtavdelningen. Clas Engström, utvecklingsstrateg tillväxtavdelningen. Ellen Grahn, verksamhetsutvecklare utvecklingsavdelningen.

Omvärldsanalysteamet vid Örnsköldsviks kommunledningsförvaltning har nominerats som en av åtta finalister till ”Årets team” vid Framtidsgalan 2018 i Stockholm.

Frida Knutsson, Ellen Grahn, Johan Eklund och Clas Engström, som tillsammans utgör det nominerade teamet, arbetar med omvärldsanalys och strategisk utveckling ur ett kommunövergripande perspektiv. Teamet har tillsammans utvecklat och jobbat in ett nytt systematiskt arbetssätt för omvärldsanalys inom kommunorganisationen och för platsen Örnsköldsvik. En metod som kan bidra till strategisk inriktning och konkret nytta för olika verksamheter och grupper.

Nyttoaspekten är bara ett av de kriterier som gäller för att bli nominerad till Årets team. Förutom att ha bidragit till synbara goda resultat ska också varje person i teamet ha använt sin unika kompetens och personlighet på ett sätt som bidragit till helheten och gruppens framgång.

– Det är jätteroligt att vi blivit nominerade till en så fin utmärkelse som Årets team. Vi är numer en samspelt grupp, men också rätt olika och kan därför bidra med olika perspektiv och kompetens. Genom att låta kreativitet, erfarenhet, skratt, kompetens och utmaningsdriven problemlösning mötas i vårt samarbete har vi plockat fram det bästa hos varandra. I vårt samarbete är det viktigt att välkomna varandras idéer och utforska dem med gemensam nyfikenhet, säger Frida Knutsson, utvecklingsledare.

Framtidsgalan, som arrangeras av Framtidsverket, är ett årligt återkommande arrangemang. Syftet med galan är att uppmärksamma personer som dagligen gör skillnad inom offentlig sektor och på så sätt inspirera andra till att arbeta och göra karriär inom den offentliga sektorns mångfald av yrken och möjligheter.

Framtidsgalan 2018 äger rum på Vasateatern i Stockholm den 20 november. Förutom Årets Team koras även Årets ledare, Årets inspiratör, Årets nytänkare och Årets karriär. Till årets gala har rekordmånga nomineringar lämnats in så oavsett hur det går för kommunens omvärldsanalytiker på galan är det en hedervärd prestation att kvala in på finalplats.

Aktuelltartikel publicerad av: Lisa Sundvall

2018-10-12

 Kontakta oss

Frida Knutsson
Utvecklingsledare
0660 - 883 26
Skicka e-post