Ja

Den digitala versionen av Frukoststudion gästas av Henrik Olsén från nätverket Jobba & Lev och Tommy Gustafsson Rask från BAE Systems Hägglunds som samtalar med Fredrik Holmgren, näringslivschef på Örnsköldsviks kommun.

Börja dagen tillsammans med Frukoststudion

Det är något intimt med att mötas över en frukost. Vi ses lite informellt, pratar med varandra över en macka eller en filtallrik och får dessutom lära oss saker av varandra. Frukoststudion visar styrkan i att samverka.

%%#6a762a%%accent-1%%

Frukoststudion är ett samarbete mellan Örnsköldsviks kommun, Örnsköldsviks Industrigrupp, Företagarna och Handelskammaren Mittsverige. Näringslivsorganisationerna ansvarar för att var sin gång bestämma ämnen och boka gäster till frukoststudion. Därför har inriktningen växlat genom åren. En del ämnen har varit väldigt breda och passat många åhörare och andra har varit väldigt smala och passat lite färre personer. De har varierat från enskilda företag som har presenterat sina verksamheter till sakkunniga som gett tips och råd kring nya lagar, marknadsföring eller något annat som kan hjälpa entreprenörer i kommunen.

– Vår ambition är att ta upp teman och ämnen som är aktuella, engagerar och bidrar till ett bättre företagsklimat i Örnsköldsvik. Här finns plats för nätverkande och affärsmöjligheter och vi hoppas att ännu fler ska upptäcka det, säger Fredrik Holmgren, näringslivschef i Örnsköldsviks kommun.

En viktig del i idén kring Frukoststudion är möjligheten att få träffas och prata med nya människor, skapa nya nätverk i kommunen. Idag, på grund av rådande pandemi, har Frukoststudion fått tänka nytt och är helt digital. Det har varit en utmaning, men Frukoststudion har hittat alternativa vägar framåt.

– Vi tycker Frukoststudion är en viktig mötesplats och ville därför inte ge upp verksamheten bara för att vi inte kan ses på plats. Vi har fått prova oss fram, började enkelt och har sedan utvecklat det som det ser ut nu. Det får vara en slags hybrid, med några få på plats och övriga deltagare är med digitalt. Vi har fått väldigt bra respons kring det och kommer att fortsätta på det sättet under tiden restriktionerna gäller.

Tidigare i år gjordes en enkät för att undersöka vad besökarna tycker om Frukoststudion. Detta efter att det kortare digitala formatet testats. Generellt är de flesta positiva både till den analoga och den digitala versionen.

– Det sporrar oss självklart att fortsätta utveckla konceptet. Det har varit ett starkt engagemang från de som svarat på enkäten. De har kommit med förslag på ämnen och många tycker det är intressant att få höra vad andra företagare sysslar med. Vi tror fortfarande på det fysiska mötet, så vi hoppas kunna återgå till frukost tillsammans. Men efter den positiva responsen till det digitala mötet kanske vi får utveckla någon slags hybrid mellan de båda i framtiden, avslutar Fredrik.

Text: Jessica Andersson
Foto: Victoria Säker