Nuläge, Världsklass Örnsköldsvik 2018

Nya utvecklingskrafter i Örnsköldsvik

Vi ser just nu ett fantastiskt engagemang där nya krafter och engagerade människor kontinuerligt kliver in i utvecklingsarbeten med stöd av Världsklass Örnsköldsvik. Det innebär också att flera nya organisationer har klivit fram och initierat projekt som möter utmaningarna som Örnsköldsvik står inför. Vi välkomnar till exempel Friska Viljor Alpina, Studieförbundet Vuxenskolan, Örnsköldsviks Golfklubb Puttom, Grundsunda Bygdsam, Gottne IF och Gideå Trädgårdsförening som alla är nya projektägare för satsningar inom Världsklass Örnsköldsvik. 

Men det finns utrymme för fler satsningar som utvecklar Örnsköldsvik och möter de utmaningar vi står inför. Om du har en idé som du vill vara med och genomföra så är du välkommen att höra av dig, så kanske vi kan hitta gemensamma vägar framåt. Tillsammans gör vi skillnad för Örnsköldsviks framtid! 

Medfinansierade projekt och satsningar

Under första kvartalet har 27 olika idéer kommit in till Världsklass Örnsköldsviks Idesluss. Bakom dessa idéer står över 33 organisationer. Många av dem är nya kontakter för Världsklassarbetet. Just nu pågår ca 20 projekt och satsningar med medfinansiering från Världsklass Örnsköldsvik. Bakom dessa står ca 35 organisationer.

Presentationer av pågående projekt och satsningar som är igång.

 

Framtidsforum 2018 - samtal om den kreativa platsen

Årligen genomförs Framtidsforum som en samlingsplats för utvecklingsintresserade att mötas och diskutera Örnsköldsviks utveckling. I år stod temat "Örnsköldsvik som kreativ plats" i fokus. Nytt för i år var en digitala lösning som möjliggjorde att vi kunde erbjuda intresserade att delta vid huvud mötet på stadshuset Kronan eller i en lokal i någon av våra fyra Bygdsam-områden, alternativt från valfri plats via webbsändningen. Ett hundratal personer valde att delta vid någon av de fysiska mötesplatserna och ytterligare deltog på distans. De som deltog uttryckte stor uppskattning kring att vi nu har möjlighet att nyttja teknik som gör det lättare för fler att delta utifrån sina olika individuella preferenser.

Samtalen under kvällen inspirerades mycket av de inledande talarna visar exempel på Örnsköldsviks kreativa entreprenörskap i ved bemärkelse. Ulla Sjöström berättade om den spännande musikbranschutvecklingen som sker i Örnsköldsvik och Lars Winter gav en bild av klusterutvecklingen och framtidsambitionerna på Domsjö utvecklingsområde. Några av de saker som deltagarna lyfte fram som viktigt för Örnsköldsviks fortsatta utveckling som kreativ plats var att fortsätta att utveckla samverkan, våga satsa, uppmuntra varandra och vara modiga. Det får vi alla bära med oss in i våra olika utvecklingsområden.

Vill du veta med om Framtidsforum så hittar du dokumentationen från kvällen på den här länken.

 

Örnsköldsviks platsvarumärke

Örnsköldsviks gemensamma varumärkesplattform med tillhörande verktyg och kanaler finns nu att klar att använda för Örnsköldsviksbor som vill marknadsföra sin hemkommun. Världsklass Örnsköldsvik har funnits med i arbetet med att samla in underlag, såväl lokalt som nationellt, via enkätundersökningar och workshops.

En digital verktygslåda med formuleringar, platssymbolen, texter, presentera med mera hittar du på varumarket.ornskoldsvik.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterades

2019-02-05

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Frida Knutsson
Utvecklingsledare
0660 - 883 26
Skicka e-post