Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Delningsekonomi

Vad betyder Delningsekonomi och varför är det något vi i Örnsköldsvik ska göra?

För att få behålla vår levnadsstandard behöver vi fundera på hur vi använder jordens resurser. Och ett hållbart Örnsköldsvik, även in i framtiden, kräver att vi tar tag i vår resursanvändning och våra konsumtionsmönster. Att dela på varor och tjänster kan vara en väg att minska konsumtionen för att på så sätt bidra till en bättre och mer hållbar miljö och utveckling av vår stad.

Delningsekonomi betyder att vi delar, hyr eller lånar varor och tjänster mellan varandra istället för att äga dem själva. Att hyra ut din lägenhet när du inte är hemma, dela transport eller låna ut dina verktyg är några exempel.

Vad gör vi nu?

Vad gör vi redan idag kring delningsekonomi här i vår kommun? Är det överhuvudtaget viktigt? Saknas det kunskap på området och kanske viktigast av allt - vad kan vi göra ännu mer av eller till och med inte har hunnit testa än?

För att få reda på det har vi ställt några frågor i en enkät under december månad som vi nu arbetar vidare med. Tack till dig som deltog! Missade du att delta och har du något som du skulle vilja förmedla till oss på ämnet tveka inte att höra av dig till linda.folkesson@ornskoldsvik.se .

Sidan uppdaterades

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Linda Folkesson
Digital rådgivare
073-0675060
Skicka e-post