Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten och Region Västernorrland har skärpt de allmänna råden i länet för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Naturupplevelser Valla

Sörliden-Valla Samverkansförening, tillsammans med den lokala hyresgästföreningen och Öviks Hem, vill skapa en upplevelsestig i skogen runt Skyttis med syfte att få de boende här att lära sig mer om naturen, vara rädd om den och inte vara rädd i den. Att se utflyktsmål i närheten av bostäderna.

Man "lever" i närheten av skogen och har möjlighet att utnyttja den bättre än man gjort hittills och vill hitta nya aktiviteter då man inte kan göra sedvanliga bussutflykter. Man vill göra oväntade bekantskaper bland träd och stenar, mossor och ris. Upptäcka naturen, lära sig hur man uppträder i skogen mm. Herrgårdsparken i Köpmanholmen har inspirerat till att skapa i skogen och man har inlett samarbete med Örnsköldsviks museum.

Världsklass Örnsköldsvik medfinansierar projektet utifrån målet ”Ett mer inkluderande samhälle” och utmaningen ”Mer redo för det oväntade”


Sidan uppdaterades

2020-07-07

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Sörliden-Valla Samverkansförening
Monica Sundin
072-237 48 98
Skicka e-post