Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten och Region Västernorrland har skärpt de allmänna råden i länet för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Hackaton- för ett smartare Örnsköldsvik

KomTek, Övik energi och IKT-nätverket i Örnsköldsvik kommer att genomföra ett 24-timmars Hackathon på Nolaskolan den 9-10 maj 2020.

Hackaton är en innovationstävling där man samlas för att tillsammans lösa tekniska utmaningar, ett evenemang, där allmänhet och ickeprogrammerare såväl som programmerare träffas för att programmera och inspireras av varandras färdigheter.

Arrangemanget vänder sig till tre olika kategorier av deltagare; en inriktning för allmänhet, en inriktning som kräver programmeringskunskaper och en inriktning som vänder sig till studenter. Målsättningen är att nå ca 150 deltagare, varav 50 av dessa kommer från företag. Satsningen ska bidra till att sätta Örnsköldsvik på kartan som en IT-stad och synliggöra att det finns många starka företag inom branschen. Detta för att stärka möjligheterna att rekrytera kompetenta medarbetare till företagen.

Världsklass Örnsköldsvik medfinansierar projektet utifrån utmaningen ”Hitta rätt kompetens för jobben” och målet ”Fler och lönsammare företag”.

Sidan uppdaterades

2020-02-25

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Ulrica Westin
KomTek Örnsköldsvik
0660-88 564
Skicka e-post