Jobba och Lev

Vill du ha ett intressant jobb och göra karriär? Ha ett enkelt vardagsliv och en värdefull fritid för kropp och själ?

I Örnsköldsvik får du närhet till fantastisk natur, jobb, barnens skola, dina fritidsintressen och kanske din släkt.

I Örnsköldsvik är arbetsgivare vana vid att samverka och jobba över gränser. Allt för att kunna rekrytera de medarbetare som behövs i våra verksamheter. det görs bland annat genom nätverket Attraktiv arbetsmarknad. Den består i nuläget av 12 olika arbetsgivarrepresentanter som tillsammans tar fram och genomför aktiviteter för att rekrytera till kommunen. Dessa aktiviteter medfinansieras av Världsklass Örnsköldsvik.

Ett exempel på aktiviteter är den gemensamma kraftsamling som gjordes under O-Ringen 2018. När världens största orienteringstävling kom till Höga Kusten i somras så mötte vi upp besökare i ett utställningstält där vi arbetsgivare från företag, kommun och organisationer träffa orienterare och talade jobbmöjligheter, samt talade om det fantastiska med att jobba och leva i Örnsköldsvik. Läs slutrapporten från aktiviteten här.PDF

BAE Systems Hägglunds ABlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vi är baserade här i Örnsköldsvik, i hjärtat av Höga Kusten, och arbetar med avancerade, teknikledande lösningar inom försvar och säkerhet. Vi levererar produkter och tjänster som skyddar människor och nationell säkerhet. Vi fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av fordon. Vårt företag är ett exempel på en 120 årig industriell historia och vi har tillverkat produkter som möbler, flygplan och motorcyklar. De senaste 50 åren har vi erfarenhet av arbete med bandgående fordon.

Bosch Rexrothlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Bosch Rexroth har ansvar för utveckling, produktion och försäljning av alla Hägglunds hydrauliska drivsystem och tjänster. Förutom verksamheten i Mellansel har affärsenheten landsenheter med bland annat säljverksamhet. Dessutom rymmer affärsenheten montering av Hägglunds DU i Wujin och Columbus och produktion av Rineer i Fountain Inn. Affärsenheten har totalt cirka 750 medarbetare runt om i världen, varav cirka 400 finns i Mellansel.

Clavisterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Clavister is a network security vendor delivering a full range of network security solutions for both physical and virtualized environments. Our network security solutions are used by a wide range of organizations throughout the world, including mobile and network security solutions for large enterprises, cloud service providers and telecom operators.We are looking for great software developers, testers and TCP/IP network specialists to our offices in Örnsköldsvik and Umeå.

Core ITlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

CoreIT är ett IT-kunskapsföretag specialiserat på tjänster inom infrastrukturkonsulter, systemutveckling, molntjänster, support/ServiceDesk, webb och marknadsföring, systemlösningar och även produktlösningar. CoreITs kärnverksamhet är IT (kärna=Core) med uppdraget är att hjälpa kunden att bli effektivare inom sin kärnverksamhet med stöd av IT. CoreITs system och tjänster stöttar internationella företag med användare runt hela världen.

Destination jobblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Destination Jobb är ett gemensamt initiativ mellan arbetsgivare och kommun för att gemensamt jobba med långsiktig kompetensförsörjning. Destination Jobb erbjuder bland annat Medflyttandeservice. Medflyttandeservice innebär att vi öppnar upp våra nätverk och stöttar den medflyttande för att hitta sin nya karriär på vår arbetsmarknad.

Domsjö Fabrikerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Domsjö Fabriker har genomgått en kraftfull förändring. Det traditionella massabruket har utvecklats till ett bioraffinaderi i världsklass. Det har medfört att såväl processer som utrustning blivit allt mer komplexa, vilket erbjuder spännande och utvecklande arbetsuppgifter. Domsjö Fabriker ingår i Aditya Birla Group med 120 000 medarbetare över hela världen, varav 400 i Domsjö, strax utanför Örnsköldsvik.

Nouryon

Nouryon är ett nytt namn på kemikartan, men vårt företag har en lång historia i Sverige. Vi har rötter till år 1646 då verksamheten grundades under namnet Bofors. Därefter har vi haft många namn, varav det senaste var Akzo Nobel. Även om du kanske inte vet det möter du våra produkter varje dag. De används för tillverkning av allt från papper till mobiltelefoner och finns som ingredienser i exempelvis textilier, hygienartiklar och byggmaterial. Vi är ett företag som exporterar en stor del av våra produkter och behöver vara effektiva och innovativa. Vår konkurrenskraft är avgörande både för företagets framgångar och för de som jobbar, bor och lever i vår region.

Arbetsförmedlingenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vi erbjuder smarta verktyg och aktuell specialistkunskap för att hjälpa arbetsgivare att på så kort tid som möjligt tillsätta vakanser med rätt medarbetare.Vi finns till för alla arbetsgivare, oavsett behov och förutsättningar

Region Västernorrlandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Det finns över 200 yrken hos oss. Tyngdpunkten ligger förstås på yrken inom vården, men det finns många andra verksamheter med spännande innehåll.
Hos oss finns något för alla! Hållbarhet, lyhördhet och kvalitet är viktigt. Vi vill att människors kompetens tas tillvara och utvecklas.

Örnsköldsviks Industrigrupplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Örnsköldsviks Industrigrupp är en organisation som ägs av företag i Örnsköldsvik och som arbetar strategiskt för att skapa goda förutsättningar för näringslivet och attrahera kompetens. I nätverket ingår ett 60-tal företag med inriktning mot teknik och it.

Örnsköldsviks kommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vid Örnsköldsviks kommun jobbar våra 5 500 medarbetare för att invånare och företagare ska få bästa möjliga samhällsservice. Det ska vara enkelt och attraktivt att bo, leva och verka i Örnsköldsvik.

Sidan uppdaterades

2019-02-28

Sidansvarig:

Flytta hit-
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
På väg att flytta hit eller är du nyinflyttad?

Orange nedåtpil

Inspiration-
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Få en inblick hur det är att bo och leva i Örnsköldsvik

Nedåtpil Beige

Evolve-
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Ett magasin om utveckling i Örnsköldsvik

Orange nedåtpil

 Facebook-
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Jobba i Örnsköldsvik

Nedåtpil Beige

 Kontakta oss

BAE Systems Hägglunds AB
Anette Andersson-Löf
Vxl 0660-80000
Skicka e-post

Bosch Rexroth
Annalena Östberg
070-377 70 16
Skicka e-post

Clavister
Adrianne Edblad
Skicka e-post

Core IT
Jörgen Nilsson
070-663 59 06
Skicka e-post

Destination Jobb
Kristin Hägglund
+46763088080
Skicka e-post

Domsjö Fabriker
Jeanette Börjesson
072-503 92 05
Skicka e-post

TRR
Tomas Lind
010-470 92 78
Skicka e-post

Nouryon
Rigmor Lundgren
Skicka e-post

Arbetsförmedlingen
Mats Lindström
073-078 24 66
Skicka e-post

Region Västernorrland
Jeanette Hellström
070-641 05 47
Skicka e-post

Örnsköldsviks Industrigrupp
Anna Edblad
070-509 26 04
Skicka e-post

Örnsköldsviks kommun
Anchela Signell
072-515 09 37
Skicka e-post