Örnsköldsviksguiden

En guide för besökare

Meny

På Stan

I centrala Örnsköldsvik har du nära till allt. Inom gångavstånd hittar du ett brett utbud av affärer, restauranger, nöjen och aktiviteter. I centrala Örnsköldsvik finns även Paradisets äventyrsbad och SPA, mysiga parker och den vackra inre hamnen.Vill du veta mer om Örnsköldsviks stad ur ett historiskt perspektiv erbjuds det på sommaren olika stadsvandringar.

Här kan du tal del av en karta över centrala Örnsköldsvik.PDF

Shopping

I Örnsköldsvik kan du ta del av unika butiker som tillsammans med välkända kedjor bjuder på ett brett sortiment av produkter och varor. Det finns även tre gallerior som tillsammans har närmare 50 butiker. I stadens restauranger, caféer och barer kan du kan vila benen under shoppingturen och äta gott. 

Här hittar du en stor del av shoppingutbudet i Örnsköldsvik
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Här hittar du restauranger och caféer i Örnsköldsviklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

I Cesam samarbetar handlare, näringsidkare, fastighetsägare och kommunen för att utveckla Örnsköldsviks stads attraktivitet ytterligare.

Här kan du ta del av mer information om Cesam.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sex kilometer söder om Örnsköldsvik ligger Naturkompaniet - Sveriges största friluftsbutik och outlet på 2000 kvadratmeter i samma hus som Fjällrävens gamla fabrik. Här hittar du Norrlands största outlet och fiskeavdelning med Fjällräven outlet, allt för ditt friluftsliv. Butiken har blivit en riktig turistattraktion och det finns en stor parkering där både bilar, husvagnar och husbilar ryms. I närheten finns också Utekompaniet med kläder, skor och utrustning för friluftslivet.

Stadsvandring

Varje sommar har du möjlighet att ta del av olika stadsvandringar i Örnsköldsvik; guidade eller på egen hand, och för de små ordnas Skattjakten i Örnparken och Museiparken.

Har du läst de poupulära böckerna om Maj och vill följa i hennes fotspår? Vi har i en enkel karta sammanställt några av de platser där hon har bott, besökt eller som nämnts i de populära böckerna. En del har inte funnits i verkligheten, medan andra har fungerat som förebild och inspiration.

Läs mer om och hämta kartan på hemsidan om I Majs fotspåröppnas i nytt fönster

Kontakta Örnsköldsviks guideförening på Facebook för mer information om exempelvis stadsguidningarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterades

2017-11-30

Sidansvarig: