Örnsköldsviksguiden

En guide för besökare

Du är här:

Meny

Lek & Motion

I Örnsköldsvik finns aktiviteter för lek, bus och äventyr för hela familjen. Här hittar du några utvalda tips på aktiviteter och utflyktsmål som passar både stora och små.

Klicka här för att hoppa direkt till kategorin Motion.

Barnvänligt

Nolavonda - historiesamlarna

En spännande utställning där du får leka i och med Örnsköldsviks historia. Det finns uppbyggda autentiska miljöer ur Örnsköldsviks kommuns historia, den äldsta är från 1820-talet och den yngsta är från 1920-talet. I de här miljöerna får du ta i och leka med allt. Miljöerna finns i ett rymdskepp från planeten Nolavonda... 

Läs mer om Nolavondaöppnas i nytt fönster

Paradiset

Ett av Sveriges bästa upplevelsebad, och ett himmelrike för dig, vare sig du vill ha skoj, motionera eller njuta en stund i spaet. För unga och alla med barnasinnet kvar väntar bland annat landets längsta vattenrutschbana Magic Eye och de allra yngsta har sin egen söderhavsö.

Läs mer om Paradisetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Utomhusbadet i Mellansel

Mellansels tempererade utomhusbad består av 3 pooler med rutschkanor och en vattentemperatur av minst 26 C.

Här kan du läsa mer om badet i Mellansel.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Källarbacken saga

I den norrländska skogen slingrar sig en sagostig på cirka 500 meter. Där möter ni Bockarna Bruse, Rödluvan, Hans & Greta med flera. På gården finns även många djur och ett café.

Läs mer om Källarbackens sagalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Citylekparken

Örnsköldsviks mest centrala lekpark och generationsmötesplats belägen mellan Stora torget och Örnsköldsviks museum och konsthall. Lekparken är omsluten av lummig grönska med många buskar och lövträd. Utöver rolig lekutrustning med hög tillgänglighet finner du här bänkar, bord och även toalett, så att du ska kunna stanna länge och leka.

Skatepark och minigolf

I Lungviksparken, centralt i Örnsköldsvik hittar du bland annat en skatepark och minigolfbana för stora och små. Det finns även många andra centrumnära fina parker- och grönområden du kan besöka och njuta av.

Läs mer om parker- och grönområden i Örnsköldsvik

Strutsfarmen

På Strutsfarmen i Gerdal kan du träffa världens största fågel mitt hjärtat av Norrland. Här finns även gårdsbutik och i restaurang kan du självklart äta goda rätter gjord på struts.

Läs mer om Strutsfarmenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Gide get

I Djuptjärn, Trehörningsjö hittar du Gide get, en KRAV-märkt getgård med 80 getter och en årlig ostproduktion på mellan 6-7 ton. Här kan du träffa och gosa med getter och handla lokalproducerad getost.

BaaZinga - lekland

På BaaZinga finns klätterställning på fem våningar, labyrint, rutschkanor, spiraler, linbana, hinderbanor, kanonrum, studsmattor, bollhav, tåg och en massa andra skojigheter, samt café.

Läs mer om BaaZingalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Motion

Skyttis idrotts- och friluftsområde

Skyttis ligger i centrala Örnsköldsvik, på området finns flera olika anläggningar för både vinter- och sommaraktiviteter.

Läs mer om Skyttis idrotts- och friluftsområdeöppnas i nytt fönster

Downhillcykling på Varvsberget

På Varvsberget i centrala Örnsköldsvik finns nio leder för terrängcykling med mountainbike (freeride), mestadels downhillåkning. Lederna har olika svårighetsgrad och finns i anslutning till sittliften med cykelfäste, som man stiger på vid hoppbackens fot.

Linbanan kommer hållas öppen under O-Ringen. Den kommer att gå från 20 juli till och med 27 juli mellan 17.00 och 21.00.

Tisdag den 24 juli är den abonnerad 17.30 till 19.00 för O-Ringens framtida kommunarrangörer.

Allmänheten kommer att kunna åka för 20 kronor (tor) per person och barn upp till 12 år i målsmans sällskap åker gratis. De som vill åka cykel (Downhill) kommer att kunna lösa ett kvällskort för 100 kr.

Läs mer om downhillcykling på Varvsbergetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Cykling

I Örnsköldsvik kan du göra många härliga cykelturer. Cykla i city eller ta en tur genom inlandets vackra landskap.

Läs mer om trevliga cykelturer på kommunens hemsida.öppnas i nytt fönster

Friluftsområde Hörnsjön

Hörnsjöns naturreservat på 58 hektar stort och är ett av de mest populära strövområden i Örnsköldsvik. I reservatet finns ett elljusspår med en totallängd på 3050 meter, vintertid prepareras det för skidåkning. Slingan runt Hörnsjön är 2000 meter och elljuset är tänt till kl 22:00. Det finns också ett utegym, två vindskydd med eldplatser och bänkar, en rastplats anpassad för personer med funktionsnedsättning, samt en parkeringsplats och en enklare scen.

Läs mer om Hörnsjöns friluftsområdeöppnas i nytt fönster

Hälsans stig runt Höglandssjön

Hälsans stig är en mycket vacker och populär promenadslinga nära centrum på totalt sju kilometer. Slingan passar alla former av motion och är populär både bland de som springer och de som promenerar, och inte minst bland dom som har hund. Vid sjöns södra del hittar du även motionsredskap intill den nybyggda lekplatsen vid Florabadet.

Läs mer om Hälsans stigöppnas i nytt fönster

Golf på Veckefjärden eller Puttom

Veckefjärden är Norrlands högst rankade golfbana med resautrang och hotell. Golfbanan ligger endast fyra minuter från Örnsköldsviks centrum vid Veckefjärdens vackra strand. Och strax norr om Örnsköldsvik ligger Örnsköldsviks Golfklubb Puttom, en varierande park- och skogsbana. Banan är byggd som en fyrklöver runt klubbhusområdet och de två sjöarna, här finns det även möjlighet att äta i restaurangen Birdie Nam Nam.

Läs mer om Veckefjärdens golfbanalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Läs mer om Puttoms golfbanalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterades

2018-07-17

Sidansvarig: