Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Du är här:

E-tjänster och blanketter

Här hittar du kommunens alla e-tjänster och blanketter samlade under ämneskategori.

"Mina sidor"
För att komma till dina sparade eller redan inskickade ärenden i e-tjänsteplattformen kan du välja att logga in på "Mina sidor": https://e-tjanster.ornskoldsvik.se/minasidorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vad är det för skillnad på en e-tjänst och en blankett?
En e-tjänst kan du göra när som helst på dygnet via en dator. Du fyller i uppgifterna som efterfrågas och skickar in den till oss direkt på webben. De flesta e-tjänster kräver också inloggning och signering med hjälp av e-legitimation. Eventuella bilagor kan du ladda upp och skicka in. Ärendet följer du sen via Mina sidor.

En blankett fyller du i för hand och vissa blanketter kan du fylla i på din dator. Blanketten skriver du ut och signerar med din underskrift. Sedan skickar du in den per post eller lämnar den till det kontor som ska handlägga ärendet.

Stöder min webbläsare den här webbplatsen?
Den här webbplatsen och e-tjänsterna visas allra bäst i en modern webbläsare. Om du har problem med din webbläsare, exempelvis får upp ”Sidan kan inte visas” eller annat felmeddelande så kan du behöva se över dina inställningar.

Här hittar du information och support för de vanligaste webbläsarna:

Vad är en e-legitimation?
E-legitimation kan jämföras med en vanlig id-handling, exempelvis körkort. Med en e-legitimation kan du på ett säkert sätt legitimera dig på internet. Läs mer på Skatteverkets hemsidalänk till annan webbplats om e-legitimation.

Varför måste jag ha en e-legitimation?
Vi måste vara säkra på att du är du när du skickar in en ansökan eller anmälan till oss. När du loggar in med e-legitimation så hämtas dina personuppgifter från Skatteverket. Det gör att du slipper fylla i dina uppgifter manuellt. När du sedan loggar in på Mina sidor så kan du även följa ditt ärende under hela handläggningsprocessen.

Vilken e-legitimation kan jag använda?
För de flesta av kommunens e-tjänster krävs att du har någon form av e-legitimation. Kommunen tillåter inloggning och signering med hjälp av BankID, Mobilt BankID eller Telia.

Hur skaffar jag en e-legitimation?
E-legitimation får du genom din bank. På Skatteverkets hemsida hittar du samtliga utgivare av e-legitimationlänk till annan webbplats. För att skaffa e-legitimation så behöver du ett svenskt personnummer

Sidan uppdaterades

Sidansvarig: